Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin vastaukset. Mikäli et löytänyt vastausta itseäsi askarruttavaan kysymykseen, voit ottaa meihin yhteyttä alta löytyvällä lomakkeella. Palaamme asiaan ripeästi!

 • Miten Kotipetäjään pääsee asumaan?

  Asumispalveluihin pääsemiseksi otetaan yhteys oman kunnan sosiaalityöntekijään, joka tekee palvelutarpeen arvioinnin. Sosiaalityöntekijän yhteystiedot löytyvät yleensä kunnan nettisivuilta. Yhteyden voi ottaa myös suoraan Kotipetäjään, me neuvomme!

 • Voiko Kotipetäjään tulla omakustanteisesti?

  Kyllä voi. Tällöin yhteydenotot suoraan Kotipetäjän toimitusjohtajalle 040-6210900..

 • Mitä asuminen Kotipetäjässä maksaa?

  Kokonaishinta muodostuu vuokrasta, ateriamaksusta ja hoidon hinnasta. Asumisen hintaan ei kuulu mm. lääkkeet, hygieniatuotteet, omat ostokset ym.

 • Mitä tukia voi saada Kotipetäjässä asuessaan?

  Kelan hoitotuki, Kelan asumistuki, lääkäri- ja lääkekulukorvaukset. Kotitalousvähennystäkin on mahdollisuus saada. Meidän sosionomit auttavat ja neuvovat tarpeen vaatiessa raha-asioissa ja etuuksien hakemisessa.

 • Voiko Kotipetäjään tuoda omia kalusteita?

  Totta kai voi! Katsotaan ja mietitään yhdessä mitkä kalusteet mahtuvat huoneistoon. Omilla kalusteilla ja tavaroilla saa huoneen näyttämään omalta huoneelta/kodilta.

 • Milloin Kotipetäjässä saa vierailla?

  Meillä Kotipetäjässä ei ole erikseen määriteltyjä vierailuaikoja. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita. Vierailijat voivat halutessaan soittaa ohjaajien puhelimeen ja sopia vierailukäynnin. Erityisesti pandemian aikana on hyvä olla yhteydessä ensin ohjaajiin.

 • Voiko Kotipetäjässä käyttää päihteitä?

  Kotipetäjä on päihteetön asumisyksikö.

 • Kuinka kauan Kotipetäjässä asutaan?

  Asumisen pituus on hyvin yksilöllistä, eli jokainen asiakas kulkee omaa polkuaan. Kotipetäjän kuntouttava työote auttaa asiakasta itsenäisempään elämään. Toteutamme myös lyhytaikaisia kuntoutusjaksoja.

 • Minkälaista arkea Kotipetäjässä vietetään?

  Meillä Kotipetäjässä on hyvin kodinomainen ja yhteisöllinen tunnelma. Asiakkaat itse vaikuttavat arjen rutiineihin ja virkistäytymisiin. Toteutamme viikko-ohjelmaa ja viriketoimintaa asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Pidämme joka viikko yhteisen asukaspalaverin, missä jokainen asiakas pääsee halutessaan vaikuttamaan talon tapahtumiin. Kunnioitamme ja arvostamme toisiamme, jokainen saa olla ja elää juuri kuin haluaa. Yhteisössä eläminen kuitenkin vaatii yhteisiä pelisääntöjä, joihin on hyvä sitoutua.

   

  Voit myös seurata Kotipetäjän arkea

  Faceookissa   tai      Instagramissa

Jäikö kysyttävää?

Mikäli et löytänyt kysymykseesi vastausta yllä, voit jättää kysymyksen alla olevan lomakkeen kautta. Vastaamme sinulle sähköpostitse ja lisäämme kysymyksen yllä olevaan listaan.