Kotipetäjä

Vanttauskosken kylällä sijaitseva Kotipetäjä on yksi Rovaniemen seudun vanhimmista mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumisyksiköstä. Tarjoamme kodinomaista asumispalvelua maaseudun rauhassa, keskellä palveluita.

Kotipetäjä on vuonna 1996 perustettu yksityinen palvelukoti Vanttauskosken kylällä, noin 50 kilometriä Rovaniemen keskustasta. Asumisyksikkö sijaitsee luonnonkauniissa metsäympäristössä maaseudun rauhassa, mutta silti kylän palveluja lähellä. Kotipetäjä tarjoaa kodinomaista asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille sekä päihdekuntoutujille, jotka eivät rajoittuneen toimintakyvyn takia pärjää omillaan ilman ohjausta ja tukea. Kotipetäjässä on yhteensä 19-paikkaa ja useita tukiasuntoja palvelukodin läheisyydessä. 

Kotipetäjässä työskentelee ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta. Henkilökunta koostuu lähihoitajista, sairaanhoitajasta ja sosionomeista. Pääosin jokaisella työntekijällä on myös koulutus mielenterveys- ja päihdetyön osa-alueelta. Henkilökuntaa koulutetaan vuosittain ammatillisilla koulutuksilla, vähintään kolme päivää vuodessa. 

Kotipetäjän arvot

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Kotipetäjässä kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja arvokkaita yhteiskunnan jäseniä. Emme suvaitse minkäänlaista syrjintää.

”Minä arvostan sinun elämääsi ja valintojasi.”

Yksilöllisyys

Asiakkaat huomioidaan yksilöllisesti, kunkin voimavaroja ja tarpeita kunnioittaen. Jokainen asiakas saa elää mahdollisimman oman näköistä elämää.

”Sinun tarinasi on tosi.”

Yhteisöllisyys ja avoimuus

Asioista puhutaan avoimesti ja yhdessä päätetään arjen pelisäännöt. Vaikeistakin asioista puhutaan kunnoittaen aina vastapuolta. Koemme välittämistä ja opettelemme välittämään myös muista ihmisistä.

”Rakkaus on läsnä aina.”

Liity Kotipetäjän tiimiin – katso avoimet paikat nyt!

Kotipetäjän tilat

Rauhallinen ja kaunis asuinmiljöö

Vanttauskoski on vireä kylä noin 45 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Kotipetäjän asuinympäristö sijaitsee kylän palveluita lähellä, luonnonkauniissa maaseutuympäristössä.

  • Kodinomainen asumispalvelu maaseudun rauhassa
  • Sijainti luonnonkauniissa metsäympäristössä
  • Lähellä Vanttauskosken kylän palveluita

Viihtyisät yhteistilat ruokailuun ja oleskeluun

Kotipetäjässä TV- ja oleskelutilat tarjoavat asukkaille arvokkaita yhteisiä kokemuksia ja lisäävät yhteisöllisyyden tuntua. Myös ruokailutila tupakeittiöineen on asukkaiden yhteisessä käytössä.

  • Kotipetäjässä TV- ja oleskelutilat yhteisiä
  • Oleskelutiloissa paljon mukavaa tekemistä
  • Ruokailutila tupakeittiöineen myös yhteisiä

Yhteisöllisyyttä ja aktiviteetteja

Palvelukoti järjestää erilaisia retkiä yhteisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Retket järjestetään asukkaiden toiveiden mukaisesti, realiteetit huomioon ottaen. Asukkaiden kanssa yhdessä suunniteltu viikko-ohjelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan.

 

  • Yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa
  • Säännöllinen viriketoiminta
  • Asukkaiden toiveiden mukaisesti suunnitellut retket ja viikko-ohjelma