Kotipetäjä

Vanttauskosken kylässä sijaitseva Kotipetäjä on yksi Rovaniemen seudun vanhimmista palvelukodeista. Tarjoamme kodinomaista asumispalvelua maaseudun rauhassa, keskellä palveluita.

Kotipetäjä on vuonna 1996 perustettu yksityinen palvelukoti Vanttauskosken kylällä, noin 50 kilometriä Rovaniemen keskustasta. Palvelukoti sijaitsee luonnonkauniissa metsäympäristössä maaseudun rauhassa, mutta silti kylän palveluja lähellä. Kotipetäjä tarjoaa kodinomaista asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille sekä päihdekuntoutujille, jotka eivät rajoittuneen toimintakyvyn takia pärjää omillaan ilman ohjausta ja tukea. Kotipetäjässä on 19-paikkaa ja useita tukiasuntoja palvelukodin läheisyydessä. 

Kotipetäjä on osakeyhtiö, jonka omistajana ja yrittäjänä toimii Tuula Luhtasaajo. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus hoitoalalta, sekä laaja koulutustausta muun muassa psykiatristen asiakkaiden kuntouttamisesta.

Kotipetäjän arvot

Luotettavuus

Luotettava palvelu on myös jatkuvaa, vastuullista ja läpinäkyvää.

Yksilöllisyys

Asukasta ymmärretään kokonaisvaltaisesti, mikä näkyy myös palvelussa.

Yhteisöllisyys

Asioista puhutaan avoimesti ja yhdessä päätetään arjen pelisäännöt.

Liity Kotipetäjän tiimiin – katso avoimet paikat nyt!

Kotipetäjän tilat

Rauhallinen ja kaunis asuinmiljöö

Vanttauskoski on vireä kylä noin puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Kotipetäjän asuinympäristö sijaitsee kylän palveluita lähellä, luonnonkauniissa maaseutuympäristössä.

  • Kodinomainen asumispalvelu maaseudun rauhassa
  • Sijainti luonnonkauniissa metsäympäristössä
  • Lähellä Vanttauskosken kylän palveluita

Viihtyisät yhteistilat ruokailuun ja oleskeluun

Kotipetäjässä TV- ja oleskelutilat tarjoavat asukkaille arvokkaita yhteisiä kokemuksia ja lisäävät yhteisöllisyyden tuntua. Myös ruokailutila tupakeittiöineen on asukkaiden yhteisessä käytössä.

  • Kotipetäjässä TV- ja oleskelutilat yhteisiä
  • Oleskelutiloissa paljon mukavaa tekemistä
  • Ruokailutila tupakeittiöineen myös yhteisiä

Yhteisöllisyyttä ja aktiviteetteja

Palvelukoti järjestää erilaisia retkiä yhteisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Retket järjestetään asukkaiden toiveiden mukaisesti, realiteetit huomioon ottaen. Asukkaiden kanssa yhdessä suunniteltu viikko-ohjelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan.

 

  • Yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa
  • Säännöllinen viriketoiminta
  • Asukkaiden toiveiden mukaisesti suunnitellut retket ja viikko-ohjelma